Mange af os elsker at deltage i festivaler! Der er ingen tvivl om, at de kan være meget sjove, spændende og vigtige begivenheder. Der er så mange forskellige typer festivaler at vælge fra, men den største? Vi har undersøgt markedet for at finde ud af, hvilken festival der tager konkurrencen.

Roskilde Festival er nok den største danske festival og måske også én af Europas største generelt. Det har været en ugentlig begivenhed siden 1971 og tiltrak sidste år over 100.000 gæster. Det genererer også store sponsorpenge, da Roskilde er ekstremt kommercielt orienteret og henvender sig til større firmaer og et bredere publikum. På bare et år har det forvandlet Roskilde til en hel verden af elektronisk musik med artister fra hele verden.

Coachella Valley er en anden stor fest i USA. Det vil sandsynligvis aldrig matche Roskilde i størrelse, da det typisk tiltrækker 30-50.000 gæster, men det er anderledes unikt, fordi det har masser af underholdende former for underholdning som teaterforestillinger, standup komedier, street art performances og nogle gange endda filmfestivaler.

Afslutningsvis er Amsterdam DanceEvent det mellemstørste arrangement på markedet. Det trækker årligt flere end 350.000 deltagere fra hele verden til Holland-hovedstaden til masser af underholdende musikalske events og gigs! Denne festival serverer alskens musikgenrer fra elektronisk musik til techno-house og alt derimellem.

Den største festival i Danmark er Tribal Gathering, som er blevet afholdt i 18 år. Det blev skabt af kunstneren og musikeren Rune Cloetta, og i år sætter den scenen for en eksplosiv blanding af elektronisk musik, performance-teater og fantastisk kunst.

Festivalen har et bredt udvalg af musik, der dækker mange forskellige stilarter, såsom drum & bass, psytrance, techno, amen-breakbeats og andre podier, som har endda mere specialiserede genrer. Derudover vil der være andre shows samt interaktive workshops og foredrag om kunst, design og naturligvis musik.

Udover musikken byder festivalen på spændende miljøer med en høj æstetisk standard. Scenerne vil blive pyntet med levende lyskunstinstallationer fra lokale kunstnere. Derudover vil der være et tegnestof markedsområde fyldt med vintage-beklædning og accessories.

Tribal Gathering har mange attraktioner at byde på og bliver en god mulighed for at opleve masser udsigterne til et øjeblikkelig glade stemning på pladsen. Festen markeres oftest af udøvende artister fra forskellige dele af verdenen – såsom Japan, Australien og England – sammen med de bedste danske DJs og producenter. Du kan se frem til en intens weekend fuld af gode minder!

Den største festival, Roskilde Festival, går af stablen hvert år i et par uger i slutningen af juni-starten af ​​juli. Roskilde er den største og mest populære festival i Danmark og har over 70.000 mennesker der kommer og nyder musikken hvert år.

En festival som Roskilde har så meget at tilbyde. Man kan hoppe rundt blandt forskellige scener, se forbløffende koncertoplevelser, danse fra start til slut eller hygge sig med vennerne. Festivalpladsen har ligeledes et mindeværdigt smukt landskab hvor man kan tage gode fotos. Der er så mange forskellige ting at lave fra starten af ​​daget helt indtil solen går ned på festivalpladsen.

Roskilde Festival besluttede at gøre nogle drastiske ændringer i 2020 som følge af den nuværende situation omkring covid-19 pandemien. Festivalpladsen blev bygget om og der blev oprettet en ”bubble”-festival, hvor deltagerne er blevet delt op i mindre grupper. Det betyder altså meget mere privatliv og færre mennesker samlet på én side, så sikkerheden under festivalen blevet optimeret.